Op 2 maart opent Galerie Gang Vianen haar deuren met een thema-expositie rond de tastzin. De kunstenaars zijn inmiddels bekend:
    * Gerard Beentjes
    * Han van der Mijn
    * Robert Roelink
    * Mieke Siemons
    * Erik Sok
    * Annemarie VoetsIn de werken van Han van der Mijn en Annemarie Voets speelt de textuur - ofwel de huid van het kunstwerk- een belangrijke rol. Hun materiewerken nodigen uit tot aanraken, echter de kwetsbaarheid van het materiaal laat dit soms niet toe. Robert Roelink woont en werkt in de camper en schildert op plastic. Met zijn Burka-schilderijen wil hij ons laten zien dat onder de burka gewoon een mens zit van vlees en bloed, net als wij.

Mieke Siemons maakte voelschilderijen voor blinde kinderen, waarvan er een een bij Bram Lieftinck op zijn kamer hangt. Bram is 10 en kan alles behalve zien. Tijdens de opening typt hij op verzoek uw (korte) tekst in braille op een speciale braille-typmachine. Gerard Beentjes exposeert braille-gedichten, die door de bezoeker met behulp van een braille-alfabet op de tast gelezen kunnen worden. Gerard was huisdichter in blindeninstituut Bartimeus, waar hij het poëzieproject "Dichter bij Bartiméus" organiseerde. Gedichten uit dit project zijn verzameld in de bloemlezing 'Ben ik gezien', die in Galerie Gang de expositie te koop zal zijn. Tijdens de vernissage draagt Gerard enkele gedichten voor.

Erik Sok zal de expositie openen door een Touch Art portret van de galeriehoudster schilderen. De kunstenaar kan zijn model niet zien, omdat zij achter een scherm plaatsneemt. Terwijl de kunstenaar met zijn hand haar gezicht aftast, schildert hij een portret schildert in de kleuren, die hij gevoelsmatig ervaart.  Ook bezoekers kunnen zich tijdens de opening laten portretteren.

Galerie Gang Vianen
Varkensmarkt  8
4132 BB Vianen
Tel: 0347-371134
Gsm: 06-49748853
Bekijk lokatie op kaart

Openingstijden:
woensdagmiddag: 14:00 - 16:00 uur
vrijdag van 14:00 - 16.00 uur en 19:00 - 21:00 uur
zaterdag en zondag bij aanwezigheid: 14:00 - 16:00 uur

Komt u in het weekend van buiten Vianen?
Bel ons even, zodat u nooit voor een dichte deur staat.
Andere tijden zijn na telefonische afspraak ook mogelijk.